Op 23 september verschijnt Peter Buwalda’s debuut Bonita Avenue, een indrukwekkende roman over de ondergang van een ambitieuze familie.

Joni Sigerius, de dochter van de rector magnificus van de Twentse universiteit, drijft samen met haar vriend Aaron een handeltje dat ze maar liever voor haar krachtige en briljante vader verborgen houdt. Het is in het jaar van de vuurwerkramp dat ook in het gezin de boel explodeert. Niet alleen lopen Joni en Aaron tegen de lamp, die zomer komt ook de enige en echte zoon van Sigerius vrij uit de Scheveningse gevangenis. Acht jaar later pas – Joni verdient inmiddels miljoenen in Los Angeles – verneemt Aaron wat er zich in 2000 werkelijk heeft afgespeeld.
Bonita Avenue is een meeslepende debuutroman over noodlot en verval, idylle en schoonheid.

Kees ’t Hart in De Groene Amsterdammer over het eerste hoofdstuk van Bonita Avenue: ‘Buwalda zet in dit eerste hoofdstuk een overtuigend beeld neer van een patser met een wiskundeknobbel en een judo-obsessie. Zoiets lees je niet vaak in Nederland. Buwalda schrijft laconiek, helder en precies, zonder zwaar aangezette literaire tierelantijnen. Als de rest net zo goed is als dit eerste hoofdstuk hebben we er eentje bij.’

Op zondag 26 september zal Peter Buwalda te gast zijn in VPRO’s Boeken, gepresenteerd door Wim Brands. De uitzending is te zien om 11.20 uur op Nederland 1.