Branoul producties brengt vanaf eind september Dis van Marcel Möring op het toneel. De roman is speciaal voor het toneel bewerkt door Marcel Möring en Manon Barthels. Het spel is in handen van Bob Schwarze.

Dis vertelt het verhaal van Jakob Noach. Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontsnapt hij ternauwernood aan de Duitsers en vestigt hij zich in de jaren vijftig als schoenmaker in Assen. Door zijn verbeeldingskracht en ondernemingsgeest weet hij zich in een aantal decennia te ontwikkelen tot de meest invloedrijke ondernemer van de stad. Dit geeft hem echter niet de genoegdoening voor het verlies van zijn ouders en broer en aan deze tragiek van de geschiedenis ontkomt de generatie na hem evenmin.
Dis is Dantes benaming voor de stad in de hel. Marcel Möring modelleerde zijn nieuwe grote roman, die zich tijdens de nacht van de TT in Assen afspeelt, naar de Inferno. Maar de hel van Assen wordt niet bevolkt door overspeligen, bedriegers en moordenaars. In Dis wordt de hel bewoond door mensen die net als Jakob Noach speelbal zijn van hun tijd. Hun hel is de hel die gemaakt wordt door anderen.

Dis is onder meer verkocht aan HarperCollins USA en Luchterhand in Duitsland. In Engeland werd het door The Times bestempeld als ‘magnificent’.

Klik hier voor meer informatie en de speellijst.