De Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs voor Fictie en Non-fictie heeft op vrijdag 1 oktober in de uitzending van Nieuwsuur de zes nominaties bekend gemaakt voor de AKO Literatuurprijs 2010. Maar liefst drie auteurs van De Bezige Bij zijn genomineerd voor deze prestigieuze prijs.

Op de Toplijst staan Kees van Beijnum met Een soort familie, Oscar van den Boogaard met Meer dan een minnaar en David van Reybrouck met Congo.

De AKO Literatuurprijs is de bekroning voor het beste Nederlandstalige literaire boek – in de categorieën fictie en non-fictie. De jury, onder voorzitterschap van Femke Halsema maakt op 8 november de winnaar bekend. De bekendmaking van de winnaar wordt rechtstreeks uitgezonden in het actualiteitenprogramma Nieuwsuur. De schrijver van het winnende boek ontvangt naast een sculptuur van Eugène Peters een bedrag van € 50.000. Dit bedrag wordt ter beschikking gesteld door de Stichting Jacques de Leeuw.

Er werden dit jaar ruim 430 boeken door uitgevers ingezonden. Begin september maakte de jury hieruit al een eerste selectie van 25 boeken bekend, de Tiplijst.

Kijk voor meer informatie op www.akoliteratuurprijs.nl