De Bezige Bij

Duitse vertaalrechten van Het wonder dat niet omvalt van Ernest van der Kwast verkocht

De Duitse vertaalrechten van de portrettenbundel Het wonder dat niet omvalt van Ernest van der Kwast zijn aan de vooravond van de Frankfurter Buchmesse aan btb Verlag verkocht. Deze uitgeverij publiceerde in Duitsland ook al eerder werk van Van der Kwast, met groot succes. Het wonder dat niet omvalt wordt in Nederland in eerste instantie gezien als een bundel met Rotterdamse verhalen, maar de Duitse uitgeverij ziet het ook als een universeel boek dat je inspireert anders naar de mensen in je stad te kijken, dat je verwondert en mee laat voelen.

Vijf jaar lang bracht Ernest van der Kwast een ode aan iemand die kleur geeft aan de stad. Hij portretteerde mensen die niet bekend zijn, maar wel betoveren: een taxichauffeur met Gilles de la Tourette, een vuurspuwer die het opneemt tegen een tank, een pianist die concerten geeft tussen tweedehands wasmachines en stofzuigers. Van der Kwast heeft oog voor de schoonheid van alledaagse levens en vormt die verhalen om tot literatuur. In zestig odes maakt de lezer kennis met de straatdokter, de hondenfluisteraar, de stoffenkoningin en vele andere bonte figuren.

Het zijn verhalen die ook de Duitse lezer zullen betoveren, daarvan is Ursula Bergenthal, de Duitse redacteur van Ernest van der Kwast, overtuigd. ‘De verhalen zijn kleine literaire monumenten voor gewone maar toch bijzondere mensen. Ze zitten vol poëzie en verrassingen.’

Ernest van der Kwast (1981) werd geboren in Bombay, India. Hij brak door met zijn autobiografische roman Mama Tandoori (2010), die in Nederland en Italië een bestseller werd, met meer dan 100.000 verkochte exemplaren. Zijn daarna verschenen novelle Giovanna’s navel en zijn roman De ijsmakers werden beide bestsellers in Duitsland. In september 2016 publiceerde Van der Kwast Het wonder dat niet omvalt, en ook dit nieuwe boek zal nu in Duitse vertaling verschijnen. Ernest van der Kwast is een van de auteurs die in het kader van het Nederlands-Vlaamse Gastlandschap is geselecteerd voor de Frankfurter Buchmesse.

Mobiele versie afsluiten