Op 31 maart presenteert Stine Jensen haar nieuwe boek Dus ik ben weer en de nieuwe afleveringen van de tv-serie Dus ik ben voor HUMAN.

In Dus ik ben weer onderzoekt Stine Jensen de vraag naar onze identiteit. Bij het opgewekte uitgangspunt van het eerste deel van Dus ik ben, namelijk de maakbare identiteit, kun je inmiddels flink wat vraagtekens plaatsen. Hoeveel vrijheid heb ik eigenlijk om mijn identiteit vorm te geven in tijden van een crisis? Je kunt wel beweren dat je een wereldburger bent als je in een Newyorkse koffietent café latte zit te drinken, maar wat betekent dat eigenlijk?

In haar nieuwe boek onderzoekt Stine Jensen zaken die onze identiteit bepalen zoals macht, mobiliteit, media en communicatie. Het gaat over reizen en kijken, en over schoonheid, spelen en sterven. Van wereldburger tot Goois meisje, van feut tot fastfoodconsument: Dus ik ben weer is een het boek dat de basis vormt voor een nieuw seizoen van de televisieserie Dus ik ben.

In 2010 verscheen het samen met Rob Wijnberg geschreven Dus ik ben bij De Bezige Bij. Van dit boek werden al 25.000 exemplaren verkocht.

Televisieserie Dus ik ben

Vanaf zondag 1 april verschijnt het nieuwe seizoen van vier afleveringen Dus ik ben op televisie, uitgezonden door HUMAN. De thema’s zijn: werken, reizen, liefhebben, liegen. Vier zondagen op Nederland 2, 23.35-00.10. Herhalingen de maandag erop om 14.15 op Nederland 2.

Voor meer informatie hierover: www.human.nl/dusikben