De Bezige Bij

Een avond met Nobelprijswinnaar Svetlana Alexijevitsj

Svetlana Alexijevitsj, winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur 2015, zal ter gelegenheid van het verschijnen van de Nederlandse vertaling van  De oorlog heeft geen vrouwengezicht een uniek optreden geven in de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam. Tijdens deze avond gaat Michel Krielaars met haar in gesprek. Nelleke Noordervliet draagt voor uit De oorlog heeft geen vrouwengezicht. Henriette Schenk zingt onder begeleiding van cello en accordeon Russische liederen.

‘Een avond met Nobelprijswinnaar Svetlana Alexijevitsj’ zal plaatsvinden op woensdag 23 maart in de Oude Lutherse Kerk, Singel 411 te Amsterdam, aanvang 20.00 uur. Na afloop van het programma zal ze haar boeken signeren in de stand van boekhandel Athenaeum.

Svetlana Alexijevitsj is een Wit-Russische auteur en onderzoeksjournalist. Ze schreef succesvolle boeken over de Tweede Wereldoorlog, de Sovjetoorlog in Afghanistan en de Tsjernobylramp. In het Nederlands verscheen recent Het einde van de rode mens, over het leven na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. In het najaar van 2016 zal een nieuwe vertaling van Wij houden van Tsjernobyl verschijnen. Alexijevitsj werd onder het regime van Loekasjenko vervolgd en vluchtte in 2000 naar West-Europa. Sinds 2012 woont ze weer in Wit-Rusland. Haar werk werd bekroond met talloze internationale prijzen, waaronder in 2015 de Nobelprijs voor de Literatuur.

Kaarten voor ‘Een avond met Nobelsprijswinnaar Svetlana Alexijevitsj’ zijn voor €10 (studenten €7,50) te koop via de website van Spui25.

Mobiele versie afsluiten