De Bezige Bij

El Bachiri en David van Reybrouck ontvangen Vlaams ereteken

Op 11 juli 2017, hebben Mohamed El Bachiri en David Van Reybrouck het Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap toegekend gekregen. De Vlaamse regering heeft voor de derde keer het Ereteken toegekend aan enkele personen die zich op een uitzonderlijke manier onderscheiden hebben.

Er zijn dit jaar 11 gelauwerden. De bekroonden zijn uitzonderlijk verdienstelijk geweest voor Vlaanderen of hebben door hun uitzonderlijke talenten bijgedragen aan het positieve imago en de uitstraling van Vlaanderen. Aan het ereteken is geen geldprijs verbonden, het gaat om de eer.

Mohamed El Bachiri en schrijver David Van Reybrouck  hebben het ereteken gekregen. Brusselaar El Bachiri, die zijn vrouw Loubna verloor bij de aanslagen van 22 maart ’16, vindt het mooi om als Franstalige een prijs te krijgen van de Vlaamse Gemeenschap. “In mijn drama heb ik ervaren dat het een mooie en grootse gemeenschap is die zeer ontvankelijk was voor de universele boodschap van liefde en menselijkheid.’’

De gelauwerden hebben in het Errerahuis, de ambtswoning van de Vlaamse regering, hun onderscheidingsteken en een oorkonde gekregen. Ze worden ook opgenomen in het digitale eretekenboek.

 

(El Bachiri, David van Reybrouck en minister van Cultuur Sven Gatz. Bron: Deredactie.be)

 

 

Mobiele versie afsluiten