De Bezige Bij

Elke Geurts schrijft nieuw radiodrama

Zes auteurs gaan het experiment aan: Elke Geurts (1973), Ronald Giphart (1965), Gilles van der Loo (1973), Jamal Ouariachi (1978), Maria Stahlie (1955) en Niña Weijers (1987) schrijven een audiodrama van 30 minuten. De auteurs worden gekoppeld aan radioregisseurs en -producenten. Dit gebeurt onder de noemer van Fluiten in het donker – literatuur voor luisteraars, de tweede editie.

Met dit initiatief geven het Mediafonds en het Nederlands Letterenfonds in samenwerking met AVROTROS, NTR, VPRO en NPO een tweede kwaliteitsimpuls aan de totstandkoming van nieuw literair radiodrama.
Voor de nieuwe editie zijn de auteurs en omroepen door loting aan elkaar gekoppeld. Maria Stahlie en Niña Weijers gaan met AVROTROS samenwerken, Ronald Giphart en Jamal Ouariachi met de NTR en Elke Geurts en Gilles van der Loo met de VPRO.
De omroepen selecteren binnenkort radioregisseurs en -producenten die de nieuwe hoorspelen in de loop van volgend jaar zullen realiseren. Najaar 2016 worden de radiodrama’s uitgezonden via Radio 1. Daarna blijven ze beschikbaar op Woord.nl, het platform voor verhalende radio van de publieke omroep. Het Nederlands Letterenfonds heeft de schrijfopdracht verstrekt en het Mediafonds financiert de productie van de hoorspelen.
De resultaten van de eerste editie van Fluiten in het donker zijn voorjaar 2015 uitgezonden op NPO Radio 1; inmiddels zijn ze te beluisteren op Woord.nl

Mobiele versie afsluiten