Emmanuel Carrère was op 19 mei 2015 te gast bij BorderKitchen in Den Haag. Hij werd die avond geïnterviewd door journalist Maarten Dessing, naar aanleiding van zijn boek Het koninkrijk.

Over Het koninkrijk
Het koninkrijk vertelt het verhaal van twee mannen, Paulus en Lucas, die een kleine joodse sekte rond een gekruisigde Messias omvormden tot een godsdienst die de wereld veroverde en vandaag nog steeds een kwart van de wereldbevolking aanbelangt.
Het is niet alleen een levendig fresco van de mediterrane wereld van toen, die gekenmerkt werd door religieuze en politieke omwentelingen, maar ook een tumultueuze reconstructie, vol avontuur en kleurrijke figuren. Tegelijk is Het koninkrijk de persoonlijke zoektocht van auteur Emmanuel Carrère, die vijfentwintig jaar geleden praktiserend katholiek werd om zijn huwelijk te redden, maar van het geloof afviel. Met respect en mededogen gaat hij op zoek naar de betekenis van het christendom en een verklaring voor het succes van de contra intuïtieve principes die het uitdraagt (zoals ‘de laatsten zullen de eersten zijn’), zowel bij gelovigen als bij niet-gelovigen.
Carrère schreef met humor en passie een magistraal boek dat zich niet onder één noemer laat brengen. Het koninkrijk is een hoogtepunt in zijn onevenaarbare oeuvre.

Emmanuel Carrère (1957) is een succesvol auteur, scenarist en regisseur. Hij brak internationaal door met De sneeuwklas (1995), waarvoor hij de Prix Femina kreeg. Bij De Bezige Bij Antwerpen verscheen eerder van zijn hand Limonov (2011), waarvan het origineel met de Prix Renaudot en de vertaling met de Europese Literatuurprijs werd bekroond. Recent werkte hij als coscenarist mee aan de Franse topserie Les Revenants.

Kijk hier voor meer informatie.