De Bezige Bij

Ernest van der Kwast actief voor Nederland Leest

In november geeft Ernest van der Kwast een reeks lezingen naar aanleiding van Nederland Leest. Ook Jan Siebelink (25/11 in Gorinchem) en Maartje Wortel (24/11 in Zwijndrecht) houden een voordracht.
Het jaarlijkse evenement staat ditmaal in het teken van korte verhalen. Bij alle bibliotheken kunt u een exemplaar van de door A.L. Snijders samengestelde bundel ophalen, met daarin een staalkaart van de mooiste korte verhalen uit Nederland. Ook is er een schrijfwedstrijd voor korte verhalen, met Ernest van der Kwast als juryvoorzitter. Op de volgende locaties zal hij komende maand een lezing verzorgen in het kader van Nederland Leest:

5 november: Rotterdam Late Night, Worm, Rotterdam.

6 november: Ernest van der Kwast en A.L. Snijders, Centrale Bibliotheek, Utrecht.

10 november: Lezing in Het Beaufort, Markelo.

11 november: Schiedam Leest, Bibliotheek Schiedam.

12 november: Ernest van der Kwast en A.L. Snijders, Openbare Bibliotheek Tubbergen.

13 november: Literaire Dis, Schouwburg De Lawei, Drachten.

14 november: Lezersfeest, Rotterdam.

17 november: Lezing in Bibliotheek, Sittard.

24 november: Congres Met taal versta je elkaar, Rotterdam.

26 november: Lezing in Bibliotheek Dordrecht.

Ernest van der Kwast (1981) debuteerde in 2005 met de roman Soms zijn dingen mooier als er mensen klappen. Onder de naam Sieger Sloot publiceerde hij in 2007 de roman Stand-in. Tevens was hij medeverantwoordelijk voor de verhalenbundel Man zoekt vrouw om hem gelukkig te maken, die onder de auteursnaam Yusef el Halal verscheen. Met zijn autobiografische roman Mama Tandoori (2010) brak hij door bij het grote publiek. In totaal werden van deze roman meer dan 70 000 exemplaren verkocht. In 2012 verscheen de novelle Giovanna’s navel. Op 2 januari 2015 verscheen zijn nieuwe roman De ijsmakers.

 

Mobiele versie afsluiten