De Bezige Bij

Ernest van der Kwast leest voor in Italiaans café te Hilversum

Ernest van der Kwast treedt zaterdag 26 september op in café TiRaMiSu te Hilversum, waar u onder het genot van een espresso en Italiaans ijs kunt luisteren naar een voordracht uit zijn nieuwste roman De ijsmakers. Na afloop is er een signeersessie. De locatie van het optreden sluit mooi aan bij De ijsmakers, dat handelt over een Italiaanse ijssalon. De aanvang van het optreden is 12.30 uur, locatie: Langestraat 108, Hilversum.

Over de roman:
Helemaal in het noorden van Italië ligt de vallei van de ijsmakers: een tiental dorpjes dat al generaties lang gespecialiseerd is in het bereiden van ijs. Volgens Giuseppe Talamini is het er zelfs uitgevonden. Zijn familie vertrekt elke lente naar de ijssalon in Rotterdam om in de winter naar de bergen terug te keren.
Giovanni Talamini besluit met deze traditie te breken en kiest voor de literatuur. Maar dan doet zijn jongere broer Luca hem op een dag een hoogst ongebruikelijk verzoek. Giovanni komt voor de keus te staan nog eenmaal het belang van de familie te dienen of definitief voor zichzelf te kiezen.

Over Ernest van der Kwast:
De auteur debuteerde met Soms zijn dingen mooier als er mensen klappen. Onder de naam Sieger Sloot publiceerde hij de roman Stand-in. Hij brak door bij het grote publiek met de roman Mama Tandoori, die in Nederland en Italië een bestseller werd, met meer dan 100.000 verkochte exemplaren. In 2012 verscheen de novelle Giovanna’s navel, die ook in het Duits werd vertaald. Op 2 januari 2015 verscheen zijn nieuwste roman De ijsmakers.

Mobiele versie afsluiten