De Bezige Bij

Expo Bart Chabot 'Greatest Bits'

In samenwerking met het Letterkundig Museum organiseert de OBA een bijzondere tentoonstelling over het leven en werk van auteur, dichter en performer Bart Chabot, te zien van 9 mei tot en met 31 augustus in de Centrale OBA te Amsterdam.

De tentoonstelling ‘Greatest Bits’ presenteert Chabots rock ’n roll weergave op het moderne leven, authentiek en robuust. Centraal in de tentoonstelling staat Chabot’s schrijverschap, zijn leven als performer en als BN’er.

Aan de hand van persoonlijk samengestelde mix van boeken, foto’s, platen en andere ‘essentialia’, als het ware de soundtrack van zijn leven, voert Chabot de bezoeker langs liefdes, vriendschappen en werk. Van de boeken die hem vormden tot aantekeningboekjes voor zijn roman Triggerhappy.

De eyecatchers van de tentoonstelling zijn de levensgrote portretten gemaakt door fotograaf en regisseur Anton Corbijn. Naast de portretten uit Chabots schrijversleven, stelde Corbijn nog meer foto’s beschikbaar voor deze expo. Corbijns werk is momenteel tevens te zien in een grote overzichtstentoonstelling in het Gemeentemuseum in Den Haag.

Eind 2013 verscheen Triggerhappy, de debuutroman van Bart Chabot. Op 9 mei verschijnt de uitgebreide heruitgave van het boek.

De tentoonstelling ‘Greatest Bits’ is te zien in de expo zaal in de Centrale OBA aan de Oosterdokskade 143 te Amsterdam. De tentoonstelling is gratis toegankelijk. Kijk hier voor meer informatie over de tentoonstelling.

Mobiele versie afsluiten