Filosoof Awee Prins en veelvuldig bekroond illustrator Thé Tjong-Khing hebben de handen ineen geslagen en werken samen aan het filosofische kinderboek De dag dat de zee weg was, dat in september 2017 bij De Bezige Bij zal verschijnen.

De dag dat de zee weg was bevat zes humoristische en liefdevolle verhalen met een knipoog naar de wereld van de volwassenen. Deze bijzondere vertellingen, met dieren in de hoofdrol, zijn voor kinderen en volwassenen van 6 tot 96 jaar. Het boek zal rijk geïllustreerd worden met een dertigtal tekeningen van Thé Tjong-Khing.

De uitgave van De dag dat de zee weg was past in de traditie van De Bezige Bij om kinderboeken van hoogwaardige kwaliteit uit te geven, zoals de bestsellers Sprookjes van de Lage Landen van Eelke de Jong en Hans Sleutelaar, De telduivel van Hans Magnus Enzensberger en De Gouden Boekjes. Ook van fondsauteurs als Jan Campert, Jan Wolkers en Amos Oz verschenen eerder kinderboeken bij De Bezige Bij.

Awee Prins (1957) is filosoof en doceert Fenomenologie, Hermeneutiek en Kunstfilosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 1991 richtte hij het Centrum voor Filosofie en Kunst (CFK) op. In 2006 ontving hij de Onderwijsprijs.  In datzelfde jaar publiceerde hij Uit verveling, een filosofische bestseller van formaat: een pleidooi voor de acceptatie van de tijdelijkheid der dingen en het herwaarderen van het alledaagse. De afgelopen jaren maakte Prins zich sterk voor een ‘filosofie van de alledaagsheid’.

Thé Tjong-Khing (1933) is illustrator, voornamelijk van kinderboeken zoals die van Guus Kuijer en Dolf Verroen. Hij won driemaal het Gouden Penseel en ontving in 2005 de Woutertje Pieterse Prijs en het Zilveren Penseel voor zijn boek Waar is de taart? In 2010 kreeg hij de Max Velthuijs-prijs voor zijn gehele oeuvre.