De Bezige Bij

Frederik Willem Daem wint met Zelfs de vogels vallen de Debuutprijs 2016

Frederik Willem Daem wint de Debuutprijs 2016 met Zelfs de vogels vallen. Daem krijgt de prijs ter waarde van 6.200 euro overhandigd op de officiële opening van de Boekenbeurs op 30 oktober, dankzij de steun van de Provincie Antwerpen. De jury van de Debuutprijs 2016 was samengesteld uit Geert Bouckaert, Gert Brouns, Johanna Spaey, Fien Sabbe en Ronald Soetaert. Ze lazen 14 literaire romans, allemaal eerstelingen die verschenen in 2015.

De Debuutprijs is een onderscheiding die jaarlijks en ter gelegenheid van de Boekenbeurs op initiatief van Boek.be – Huis van het Boek wordt uitgereikt aan het beste oorspronkelijk Nederlandstalig literair debuut voor volwassenen van een Vlaamse auteur.

Uit het juryrapport:

“De jury prijst de zorgvuldige aandacht die de auteur besteedt aan zijn bijzonder krachtige dialogen, die duidelijk beïnvloed zijn door film en televisie, maar toch een heel eigen stempel hebben. Een auteur die bovendien uitblinkt in een genre dat bij andere literaire prijzen uit de boot valt, maar best wat meer aandacht mag krijgen: het kortverhaal.De keuze voor het kortverhaal is voor deze auteur meer dan een oefening of een opstapje naar een roman. Hij beschouwt het genre als een volwaardige discipline. Niettemin is de jury heel erg benieuwd naar een eerste roman van deze auteur.”

 

Mobiele versie afsluiten