Georges Simenon, één van de meest gelezen en bewonderde schrijvers aller tijden, is terug. Vijfentwintig jaar na zijn dood brengt De Bezige Bij Antwerpen de talloze hoogtepunten uit Simenons tijdloze oeuvre opnieuw uit in een hedendaagse uitvoering, en veelal in nieuwe vertalingen.

Georges Simenon (1903 – 1989) werd bij het grote publiek vooral bekend als de schrijver van 75 detectiveromans en 28 korte verhalen over commissaris Jules Maigret, waarmee hij de misdaadliteratuur een nieuwe dimensie gaf. Maar Simenon excelleerde ook in zijn talloze romans. Van zijn boeken zijn wereldwijd meer dan 800 miljoen exemplaren verkocht.
De herlancering van Simenons werk maakt deel uit van een internationale herlancering in 23 landen. In september is het 25 jaar geleden dat Georges Simenon overleed.

Op 15 september 2014 verschijnt de eerste ‘worp’, met de romans De blauwe kamer en De Premier en twee Maigretverhalen: Een misdaad in Holland en De danseres van Le Gai-Moulin.

In februari 2015 verschijnen: Brief aan mijn rechter, De burgemeester van Veurne, De gele hond (Maigret) en Het lijk bij de sluis (Maigret)

‘Iedere aankomende schrijver zou verplicht Simenon en Hemingway moeten lezen. Zij waren de grote vaklieden. Ik heb oneindig veel van hen opgestoken.’ – Gabriel García Marquez

‘Simenon zoog je een verhaal binnen, zelfs als je in een rokerige, krappe, smoorhete coupé zat, tussen snurkende mannen en jengelende kleuters.’ – Jan Brokken

‘Een tijd geleden was ik in Parijs. Op Gare du Nord had ik nog ruimschoots de tijd om wat lekkernijen en lectuur voor de terugweg in te slaan en in een kiosk viel mijn oog toen op een paar titels van Simenon, boeken uit de Maigret-serie in een kek vormgegeven Penguinreeks. Ik kocht er een paar. En al bij thuiskomst was ik verslaafd.’ – Martin Bril in De Volkskrant (2009)

Meer informatie treft u op de website van De Bezige Bij Antwerpen: http://www.wpg.be/auteurs/georges-simenon

Zie ook: Georges ‘Maigret’ Simenon keert terug: Reportage in Nieuwsuur met zoon John Simenon, 28-08-2014