New York Pizza lanceert, in samenwerking met De Bezige Bij en Leon de Winter, de actie PIZZA & BOEK. Wie bij New York Pizza een pizza bestelt, kan bij zijn of haar pizza naar keuze Geronimo – de nieuwste roman van Leon de Winter – ontvangen voor een totaalbedrag van slechts € 19,90. Pizza en roman worden binnen een halfuur thuisbezorgd. Daarmee profiteert de etende lezer van een bijzonder snelle levering.

Eten en lezen is volgens Leon de Winter een ideale combinatie. Het idee voor Geronimo is ontstaan in een Italiaans restaurant, onder het genot van een pizza:

Geronimo ontstond in een Italiaans restaurant in Sorrento, het paradijselijke stadje ten zuiden van Napels. Ik logeerde bij iemand die een intrigerende andere gast had: een voormalige Amerikaanse commando die voor de clandestiene afdeling van de CIA had gewerkt. Deze Amerikaan hechtte geen geloof aan het ‘officiële’ verhaal van de dood van Osama bin Laden. Toen ik dat hoorde, dacht ik: hier zit een bloedspannende roman in.
Tijdens een lunch in dat prachtige stadje maakte ik de eerste aantekeningen. Ze hadden er heerlijke pizza’s. Binnen een halfuur stond het geraamte van de roman op papier. Het werd een thriller over een Amerikaanse commando die het ‘echte’ verhaal over de dood van Bin Laden ontdekt en daarbij ook nog geconfronteerd wordt met waarheden over zijn eigen leven. “Eetlezen” noemde de grote dichter Remco Campert die heerlijke combinatie van tegelijkertijd eten en lezen. Als je in gezelschap bent, wordt “eetlezen” als onbehoorlijk beschouwd, maar ik heb vaker dan eens in mijn eigen gezin meegemaakt hoe we bij het ontbijt met ons vieren zaten te lezen en te eten – alle vier met onze eigen teksten, eigen kranten, eigen websites, eigen verhalen.
Pizza & Books heet dit initiatief van New York Pizza – de beste combinatie die je je kunt voorstellen: een spannend boek lezen terwijl je in een verrukkelijke pizza hapt.
Ik wens u smakelijke uren bij het lezen van Geronimo.”

De actie vindt plaats bij de 120 delivery vestigingen van New York Pizza. De actie loopt van 31 augustus tot 14 september 2015. Voor de actievoorwaarden verwijzen wij u graag naar de website.