Gie Bogaert, auteur bij De Bezige Bij Antwerpen, heeft voor zijn roman Luchtgezichten (2010) de Provinciale prijs voor Letterkunde van de Provincie Antwerpen gekregen. Deze prijs gaat slechts om de vier jaar naar proza en bekroont naast een individueel werk ook een oeuvre; die eer viel dit jaar Gaston Durnez te beurt. Aan de prijs is voor beide auteurs een bedrag van € 2500 verbonden.

De jury over Luchtgezichten: ‘Intimistische literatuur met een hoog poëziegehalte. De auteur schrijft beurtelings vanuit het oogpunt van Lambert en dat van Lana. Daardoor kan hij diep afdalen in hun gemoedswereld en vooral bij de blinde Lana levert dit treffend zintuiglijk proza op. Bogaert werkt veel met verstilde, intimistische taferelen, zeer precies getekende miniaturen vol fijne details die getuigen van een bijzondere opmerkingsgave. Zijn bescheiden aandoend proza, dat schijnbaar niets anders dan een dagelijkse werkelijkheid registreert, zindert van stemming en emotie, van melancholie en ingehouden tragiek.

In 2013 verscheen de nieuwe roman van Gie Bogaert, Noora’s dwaling. Voor meer informatie over Gie Bogaert kijkt u hier. http://www.wpg.be/auteurs/gie-bogaert