De Bezige Bij

Gratis e-bookfragment: de nieuwe roman van Thomas Blondeau

Op 5 september verschijnt Het West-Vlaams versierhandboek, de nieuwe roman van Thomas Blondeau. Download hier een gratis e-bookfragment (epub) met de eerste drie hoofdstukken en de hoofdstukken 87, 88, 89.

Over Het West-Vlaams versierhandboek:
Na de zoveelste gestrande liefde besluit Raf ter bestrijding van zijn verdriet terug te keren naar zijn West-Vlaams geboortedorp, om daar het boek te schrijven waarmee hij grip tracht te krijgen op zijn hartzeer. Hij belandt midden in de actuele gekte van Vlaanderen: het dorp heeft zich sinds kort afgesplitst van de rest van het land. En als Raf het op een na mooiste meisje van het dorp ontmoet, is het maar de vraag of hij deze keer wel zijn hoofd erbij kan houden. Het West-Vlaams versierhandboek is een moderne parabel waarin politieke onthechting en het eeuwige verhaal van de liefde onlosmakelijk zijn verbonden.

Thomas Blondeau (1978) is schrijver, journalist en dichter. Hij schrijft voor nrc.next, is columnist voor De Standaard en Psychologies en was boekendokter voor Cobra.be. Hij debuteerde in 2006 met het veelgeprezen eX en in 2010 verscheen zijn tweede roman Donderhart. Ook stelde hij de bloemlezingen Agents-provocateurs: 20 onder 35 en Hard en teder mede samen. Deze zomer bespreekt hij in een reeks columns in nrc.next en De Standaard zelfhulpboeken over versieren en de liefde.

Over eerder werk:
‘Blondeau bewijst zowel een begenadigd auteur als een blijver in literair Nederland te zijn.’– Algemeen Dagblad
‘Vrolijke scènes, Blondeau rijgt ze enthousiast aan elkaar. Schrijven kan hij.’ – Trouw
‘Blondeau weet de suspense er in te houden. Hilarische stukken.’ – De Standaard
‘Het meest verfrissende wat de Vlaamse literatuur de laatste tijd heeft opgeleverd.’ – Cutting Edge

Uitleg over e-books:
Een e-book is de digitale versie van een boek, speciaal geschikt om te lezen op een elektronisch apparaat. Het e-book is een bestand in het .epub-formaat. U kunt dit van uw computer overzetten op een e-reader, tablet of smartphone of het op de pc lezen. Om het .epubformaat te kunnen lezen, moet uw reader dit bestand kunnen lezen. De meeste e-readers zijn hiervoor geschikt. Voor andere toestellen heeft u een app nodig.
Voor iOS (Apple) is iBooks of Bluefire een optie.
Voor Android is Aldiko een bekende keuze.
Op de computer is voor zowel PC als Mac Adobe Digital Editions de standaard.
Downloaden is gratis.

Mobiele versie afsluiten