De Bezige Bij

H.H. ter Balkt op shortlist Overijssels Boek van het Jaar

H.H. ter Balkt is met zijn poëziebundel Vliegtuigmagneet genomineerd in de nieuwe categorie ‘fictie’ voor het Overijssels Boek van het Jaar 2011.

Voor het vierde achtereenvolgende jaar organiseren Historisch Centrum Overijssel (HCO), de Overijsselse Bibliotheek Dienst (OBD) en Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek Deventer (SAB) de Verkiezing van het Overijssels Boek van het Jaar. De jury voor de categorie ‘fictie’ bestaat uit Enno de Witt (journalist; voorzitter), Gees Bartels (kunstvrouw van het jaar 2011) en Jan Kristen (oud-gedeputeerde cultuur).

Op 12 april maakt Hester Maij, gedeputeerde voor de provincie Overijssel, bekend welke twee boeken de titel dit jaar in de wacht slepen.

Doel van de verkiezing van het Overijssels boek van het jaar is promotie van publicaties met betrekking tot de geschiedenis van Overijssel en het genereren van aandacht en betrokkenheid voor het eigene en bijzondere van de cultuur en historie van Overijssel. Van alle genomineerde boeken is binnenkort een overzicht te vinden op www.overijsselsboekvanhetjaar.nl.

Mobiele versie afsluiten