De Bezige Bij

Hagar Peeters te gast bij literaire show B-Unlimited in Den Haag

In de literaire show van B-Unlimited ontvangt Jeroen Vullings op vrijdag 2 december De Bezige Bij-auteur Hagar Peeters en de Haagse schrijver Christiaan Weijts in Studio B.

Hagar Peeters kennen we van haar dichtbundels Genoeg gedicht over de liefde vandaag en Koffers zeelucht, maar ook van haar alom geprezen debuutroman Malva. Malva werd bekroond met de Fintro Literatuurprijs 2016 en genomineerd voor de Opzij Literatuurprijs 2016 (shortlist) en de ANV Debutantenprijs 2016. De roman vertelt het verhaal van de enige dochter van de Chileense dichter en Nobelprijswinnaar Pablo Neruda. Op jonge leeftijd werd zij door haar vader verstoten en op achtjarige leeftijd overleed ze in Nederland.
Literatuurblog Tzum noemde de roman ‘Op alle vlakken een schitterend boek’ en NRC schreef ‘de roman laat zich lezen als een schitterende bom van stilistisch vuurwerk’ en ‘Anderhalve bladzijde lezen we Malva dan, en we zijn in vervoering‘.

Aïcha Gill
De muziek tijdens deze avond wordt verzorgd door Aïcha Gill. Gill is zangeres en musicalactrice. Ze zingt in meidengroep Sway en speelde één van de hoofdrollen in de musical Dreamgirls.

B-Unlimited
B-Unlimited – het Haags centrum voor literatuur, science en debat – brengt schrijvers, dichters, denkers en wetenschappers uit de hele wereld met elkaar in gesprek over literatuur, kunst, wetenschap en samenleving. De programma’s van B-Unlimited vinden plaats in Studio B, in de Centrale Bibliotheek in Den Haag. De programmering wordt samengesteld door Writers Unlimited en Bibliotheek Den Haag. Ook externe organisaties worden uitgenodigd om programma’s te verzorgen. B-Unlimited streeft naar een divers aanbod van programma’s over Nederlandse en internationale literatuur, over wetenschap en samenleving en over de maatschappelijke actualiteit.

B-Unlimited met Hagar Peeters en Christiaan Weijts
Presentatie: Jeroen Vullings
Vrijdag 2 december, 20.30 uur
Studio B, Centrale Bibliotheek Den Haag
Meer informatie en kaarten:
www.b-unlimited.nl

Mobiele versie afsluiten