De Bezige Bij

Donderdag 12 mei optreden Hagar Peeters

Naar aanleiding van haar nieuwste roman Malva zal auteur Hagar Peeters op 12 mei een optreden geven in het Instituto Cervantes te Utrecht. Ze zal samen met Arjan Peters (De Volkskrant), Maarten Steenmeijer (hoogleraar Moderne Spaanstalige letterkunde) en Marjolein Sabarte Belacortu (literair vertaalster) praten over haar roman en over de geschiedenis waar het verhaal op gebaseerd is. Kijk voor meer informatie op  cervantes.es.

Dinsdag 6 april werd bekendgemaakt dat Malva op de shortlist de Fintro Literatuurprijs staat (voorheen de Gouden Boekenuil). Op 5 juni zal de winnaar worden gekozen.

Over Malva:
Malva is de dochter van de Chileense dichter Pablo Neruda. Het meisje werd geboren met een waterhoofd en werd al snel door haar vader verstoten. Ze woonde bij een pleeggezin in Nederland en stierf op achtjarige leeftijd tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Hagar Peeters laat Malva na haar dood de pen oppakken die haar vader bij zijn overlijden uit zijn hand heeft laten glijden. Ze geeft haar een stem, en een fascinerend naleven waarin ze zielsverwanten ontmoet met wie ze, even wijs als geestig, het leven op aarde becommentarieert.
Malva probeert met hen een antwoord te vinden op de vraag hoe het kan dat Neruda, de onberispelijke held die opkwam voor de vergetenen en vertrapten, het bestaan van zijn eigen dochter heeft ontkend. Ze vraagt Hagar Peeters, wier eigen vader als journalist in Chili was op het moment dat Neruda er overleed, haar ghostwriter te zijn.

Mobiele versie afsluiten