De Bezige Bij-directeur Henk Pröpper is de nieuwe voorzitter van het Prins Claus Fonds. Hij volgt Lilian Gonçalves-Ho Kang You op, die deze functie van 15 maart 2004 tot 22 juni 2013 heeft vervuld. Dat heeft het Prins Claus Fonds bekend gemaakt.

Henk Pröpper (1958) is sinds december 2011 directeur van uitgeverij De Bezige Bij. Daarvoor was hij directeur van het Nederlands Letterenfonds en van de voorganger, het Nederlands Literair Productie- en vertalingenfonds. Henk Pröpper schreef verscheidene boeken, was jarenlang criticus voor dag- en weekbladen, en van 1998 tot 2003 directeur van het Institut Néerlandais te Parijs. Henk Pröpper bekleedde eveneens diverse bestuursfuncties, onder andere bij SICA en NWO.

Het Prins Claus Fonds is een wereldwijd netwerk van excellente kunstenaars, intellectuelen en culturele organisaties en een platform voor interculturele uitwisseling. Gebaseerd op het idee dat cultuur een basisbehoefte is, realiseert het Prins Claus Fonds in samenwerking met personen en organisaties in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en de Caraïben eigentijdse en innovatieve activiteiten op het gebied van cultuur en ontwikkeling. Hunne Koninklijke Hoogheden Prins Johan Friso en Prins Constantijn zijn erevoorzitters van het Prins Claus Fonds.

Meer informatie over het Prins Claus Fonds vindt u hier.