De Bezige Bij

Het eenmalige Eetsprookjes-diner

Welke beweringen over eten zijn juist? En welke zijn sprookjes? Huib Stam presenteert op 14 januari zijn boek Eetsprookjes in SPUI25. Hierin gaat hij in op de fabels die er rond eten bestaan. Om het goede voorbeeld te geven, is er na de boekpresentatie het eenmalige Eetsprookjes-diner. Een maaltijd geïnspireerd door Stam’s nieuwe boek.

Het driegangen-menu kost €29,50 en begint om 19:00 uur in Restaurant Repéré. Reserveren is noodzakelijk.

Eetsprookjes
De sublieme constructie van het menselijk lichaam zorgt ervoor dat de meesten van ons zonder al te veel problemen een gezonde oude dag halen. Maar het begint wel door te dringen dat de ziekten die wij krijgen te maken hebben met wat we eten en hoe we leven. Wie meer wil weten over zijn gezondheid, voeding en leefstijl is overgeleverd aan dieetgoeroes, slecht geïnformeerde journalisten, behoudende gezondheidsvoorlichters en leugenachtige fabrikanten. Zelf weten we weinig over voeding en gezondheid. We moeten het doen met flarden informatie, simplificaties van ingewikkelde wetenschap en vooral veel bijgeloof over wat goed en slecht is voor de mens.
Eetsprookjes prikt de mythes door en levert de context bij wat we weten en geloven over voeding en inzichten over ingebakken opvattingen en heldere verklaringen van actuele ontwikkelingen.

Mobiele versie afsluiten