De Bezige Bij

Het land van aankomst als serie op Nederland 2

De film Het land van aankomst van René Roelofs en Paul Scheffer wordt vanaf 8 januari als driedelige serie door de NTR uitgezonden. Van het gelijknamige boek van schrijver Paul Scheffer verschijnt tegelijkertijd de 14e druk.

De driedelige documentaireserie, geïnspireerd op Paul Scheffers veelbesproken boek Het land van aankomst, laat in archiefbeelden zien hoe de immigratie Europa onomkeerbaar veranderde. De gelijknamige film van makers René Roelofs en Paul Scheffer ging afgelopen IDFA in première en is nu in drie afleveringen op televisie te zien: op woensdag 8, 15 en 22 januari, 21.10 uur, Nederland 2.
Tegelijkertijd verschijnt de 14e editie van Het land van aankomst. Het boek werd vertaald in het Engels, Duits, Deens en Pools, en er werden reeds meer dan 40.000 exemplaren van verkocht.

De makers
René Roelofs regisseerde meer dan vijftig documentaires voor televisie. Paul Scheffer is hoogleraar Europese studies aan de Universiteit van Tilburg. Van Scheffer verscheen begin november ook een boek over zijn grootvader Herman Wolf: Alles doet mee aan de werkelijkheid.

Het land van aankomst
‘Het multiculturele drama’ is inmiddels een ingeburgerd begrip, maar de term werd gemunt door Paul Scheffer. In zijn gelijknamige fameuze essay liet hij in het jaar 2000 al zien hoezeer er in Nederland langs elkaar heen wordt geleefd. Zijn beschouwing leidde tot een groot maatschappelijk debat. In de loop der jaren werkte hij zijn ideeën uit, met als resultaat een breed opgezette beschouwing over de manier waarop immigratie onze wereld verandert. Daarbij duikt hij diep in de geschiedenis. Niet alleen die van Nederland, maar ook van andere Europese landen en Amerika. Het land van aankomst is een hartstochtelijke poging om de impasse rond migratie te begrijpen en te overwinnen.

Mobiele versie afsluiten