Op woensdagavond 31 augustus om 20.00 uur zal Joshua Foer in De Rode Hoed spreken over zijn eerste boek, Het geheugenpaleis. Dit is een culturele geschiedenis van het geheugen, en een studie van de manieren om het herinneren te beïnvloeden en effectief te trainen.

Joshua Foer (1982) schrijft voor National Geographic, Esquire, The New York Times, The Washington Post en Slate. Ter voorbereiding op een artikel over het menselijk geheugen deed Foer mee aan de Amerikaanse National Memory Championship en won – tot zijn eigen verbazing – de eerste prijs. Het was het begin van een fascinerende zoektocht naar de ongekende mogelijkheden van het menselijk brein die resulteerde in Het geheugenpaleis. Joshua Foer is de jongere broer van Jonathan Safran Foer.

Kaarten voor het interview zijn online verkrijgbaar via www.john-adams.nl en aan de kassa van De Rode Hoed. De voertaal van deze bijeenkomst is Engels.

‘Kan ons geheugen weer in topconditie komen? Journalist Joshua Foer lukte het, door droge data om te zetten in pakkende beelden. Met zijn eigen geheugen als laboratorium, experimenterend op zichzelf, zocht hij naar de limieten van wat je door intensieve training met een in aanleg normaal geheugen zou kunnen bereiken.’ – Douwe Draaisma in NRC Handelsblad

‘Fascinerend, aanstekelijk en enthousiasmerend. Net als het werk van Oliver Sacks getuigt Het geheugenpaleis van een groot gevoel voor humor en indrukwekkende kennis van het menselijk brein.’– The New York Times

Zie ook:
http://joshuafoer.com/
http://www.rodehoed.nl/nl/programma_details.php?id=1043