Nieuws / Interview met Nir Baram in De Balie

24.09.2015

Interview met Nir Baram in De Balie

Zaterdag 3 oktober organiseert De Balie een avond rondom de Israëlische schrijver Nir Baram. Hij wordt geïnterviewd door Abdelkader Benali. Het gesprek heeft onder meer betrekking op zijn nieuwste roman Wereldschaduw en de bezette Palestijnse gebieden. Ook zal Baram vertellen over zijn recente reis door Israël, waarvan het verslag ‘Walking the green line’ in de krant Haaretz verscheen. Deze weken verblijft Nir Baram als ‘writer in residence’ in Amsterdam. Het optreden begint om 20.00 uur, kaarten bestelt u via de website van De Balie.

Over Wereldschaduw:
Gavriël Mantsoer, ‘de man die vertrouwen wekt’, voegt zich bij een groep zakenmensen die de onbegrensde mogelijkheden van het globalisme uit de jaren negentig willen verzilveren. Hij groeit steeds hoger in de hiërarchie van Israëls machtigste mensen, maar begrijpt steeds minder van de intriges waar hij deel van uitmaakt.
Een groep jonge mensen uit Londen – verstotenen en gedesillusioneerde idealisten – besluit een internationale demonstratie te organiseren op 11/11 waar 1 miljard mensen aan mee zullen doen. Zal hun actie de status-quo doen wankelen?
Een Amerikaans consultancybedrijf manoeuvreert tussen regimes op verschillende continenten. Maar deze ogenschijnlijk liberale organisatie dreigt te worden ontmaskerd.
Deze drie verhaallijnen staan centraal in Wereldschaduw. Ze worden met elkaar vervlochten en vormen samen een fascinerend portret van het mondiale systeem waar wij allen onderdeel van zijn.

Nir Baram (Jeruzalem, 1976) wordt gezien als een van de grootste talenten van Israël. Met Goede mensen brak hij internationaal door. De roman kreeg ongekend goede kritieken en er werden in Nederland en Vlaanderen 20.000 exemplaren van verkocht. Wereldschaduw is zijn vijfde roman en was direct een bestseller in zijn thuisland, het kreeg een zeer goede ontvangst in de Israëlische pers.

Meer over de auteur

Nir Baram

Nir Baram (Jeruzalem, 1976) wordt gezien als het grootste literaire talent van Israël. Met Goede mensen brak hij internationaal door. Wereldschaduw is zijn vijfde roman en was in zijn thuisland direct een grote bestseller.

Nir Baram

Meer nieuws

  • Bette Dam wint De Loep met haar boek ‘Op zoek naar de vijand’

    Bette Dam wint ‘De Loep’ in de categorie Controlerende Onderzoeksjournalistiek met haar boek Op zoek naar de vijand. De Loep is een Belgisch-Nederlandse prijs voor onderzoeksjournalistiek die wordt uitgereikt door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) aan controlerende, opsporende en signalerende journalistiek. De jury van De Loep schreef het volgende in het juryrapport: “Een onderzoek van internationale klasse...

    Meer28.09.2020
  • Jeroen Olyslaegers is de laureaat van de Prijs van de KANTL voor Proza 2020

    Jeroen Olyslaegers wint de vierjaarlijkse Prozaprijs van de KANTL (Koninklijke Academie voor Taal en Letteren) voor zijn roman WIL. De KANTL reikt jaarlijks een literaire prijs uit. Die prijs richt zich afwisselend op proza, podiumteksten, essay en poëzie. Voor de KANTL-prijs van 2020 kwamen alle prozawerken uit de periode tussen 2016 en 2019 in aanmerking....

    Meer10.09.2020