De Bezige Bij

Interviews John Irving

Op 8 mei verscheen In een mens, de nieuwe roman van John Irving. Van 31 mei tot 5 juni bezocht de schrijver Nederland en België. Hij sprak met de NOS, het interview is hier te vinden: ‘John Irving: altijd geïnteresseerd geweest in misfits’. Ook werd hij geïnterviewd door het Belgische ‘Terzake’

In een mens is een roman over verlangen, geheimhouding en seksuele identiteit. Billy, de biseksuele hoofdpersoon uit In een mens, vertelt het tragikomische verhaal van zijn leven als ‘seksuele verdachte’. Het is John Irvings meest politieke roman sinds De regels van het ciderhuis en Bidden wij voor Owen Meany en een treffend eerbetoon aan Billy’s vrienden en minnaars – een bonte verzameling onvergetelijke personages. Daarnaast is In een mens een intiem portret van de eenzaamheid van een biseksuele man die zich voorgenomen heeft om ‘de moeite waard’ te zijn.

John Irving is een van de populairste schrijvers ter wereld. Zijn vuistdikke, hilarische romans kennen een groot en trouw lezerspubliek. Irving brak in 1978 door met De wereld volgens Garp en sindsdien is elk nieuw boek van de geliefde schrijver een internationale bestseller. De auteur won een O. Henry Award, de National Book Award en een Oscar. Bovendien werd hij in 2001 verkozen tot lid van de American Academy of Arts and Letters. John Irving woont in Vermont en Toronto.

Lees meer over de auteur: http://john-irving.com/ en via de Bezige Bij

Mobiele versie afsluiten