De Bezige Bij

Italiaanse editie Dit zijn de namen binnen een week herdrukt

Questi sono i nomi, de Italiaanse editie van Dit zijn de namen van Tommy Wieringa, beleeft binnen een week een tweede druk. Het werd bij verschijnen direct lovend ontvangen in de belangrijke kranten als La Repubblica en La Corriere della Sera. Volgens uitgever Iperborea houden niet alleen journalisten maar ook boekhandelaren van de roman.

La Corriera della Sera geeft vier sterren en schrijft: ‘Met zijn lyriek, schaarse dialogen en ingehouden sfeer, in welgekozen, beelden oproepende woorden, doseert de auteur het drama, maar de wreedheid komt altijd met een onverwachte stoot.’ (…) Het is Wieringa’s grote verdienste dat hij de eerste internationale romanschrijver is die erin slaagt het lijden van vluchtelingen en hun hoop op een waardiger leven te laten zien.’

Questi sono i nomi is de eerste buitenlandse vertaling van Dit zijn de namen. De roman zal tevens verschijnen in het Engels, Frans, Duits en Deens.

Dit zijn de namen verscheen in oktober 2012 in Nederland en werd bekroond met de Libris Literatuurprijs 2013 en de Prijs van de lezersjury van de Gouden Uil.

Mobiele versie afsluiten