Jan Fabre, auteur van Nachtboek, zal op woensdag 13 juli a.s. zijn boek signeren in het Kröller-Müller Museum te Otterlo. Voorafgaand aan de signeersessie zal er een korte persbijeenkomst zijn ten gelegenheid van het verschijnen van Nachtboek.

De solotentoonstelling van Jan Fabre, Hortus / Corpus is nog tot 4 september te zien in het Kröller-Müller Museum. Met zijn sculpturen, films en tekeningen in de museumzalen en met maar liefst vijf installaties in de beeldentuin maakt Fabre het Kröller-Müller Museum even tot zijn domein. Het accent ligt daarbij op het menselijk lichaam; op het lichamelijke en de capaciteit van het ontladen en weer opnemen van energieën.

Jan Fabre is internationaal bekend als een van de meest vernieuwende en veelzijdige kunstenaars van dit moment. Al meer dan 25 jaar profileert hij zich als grensverleggend performancekunstenaar. Van bij het begin van zijn kunstenaarschap wordt hij voortgestuwd door de drang om te weten, te maken, te proberen. In Nachtboek beschrijft Jan Fabre die drang zoals hij is: rauw, onvervaard en bezwerend. Nachtboek is een echt kunstenaarsdagboek dat een unieke kijk geeft op de manier waarop Fabre zichzelf heeft gevonden.