De Bezige Bij

Jan Siebelink op City2Cities

Op zaterdag 16 mei is Jan Siebelink te gast bij het internationale literatuurfestival City2Cities. Tevens wordt op deze dag de Filter Vertaalprijs uitgereikt, waar onder meer de Duitse vertaling van Stefan Hertmans Oorlog en Terpentijn van Ira Wilhelm voor is genomineerd.

Over City2Cities
Op 15 en 16 mei viert het internationale literatuurfestival City2Cities zijn eerste lustrum op een unieke locatie, middenin de stad Utrecht: het voormalige Postkantoor aan de Neude. Deze twee dagen staat een uniek ensemble van schrijvers geprogrammeerd uit alle windstreken en die tot de absolute top van de internationale romankunst behoren. Met optredens van onder anderen Michel Houellebecq (zaterdag 16 mei), Michel Faber (zaterdag 16 mei), Eleanor Catton (vrijdag 15 mei) en Jan Siebelink (zaterdag 16 mei). Naast proza klinkt er poëzie en muziek en is er op zaterdagmiddag een uitgebreid programma met onder andere rondleidingen, lezingen en een boekenmarkt.

Over Jan Siebelink
Jan Siebelink (1938) is veelal bekend vanwege zijn geprezen werk Knielen op een bed violen. Maar zijn oeuvre kent veel meer facetten. Zo klinkt in veel van zijn boeken zijn liefde voor Frankrijk en de Franse cultuur door. Hij was leraar Frans en schreef diverse essays over Franse ‘decadenten’ als Baudelaire en Huysmans. In zijn recentste roman De blauwe nacht neemt Siebelink ons mee naar het Parijs van de jaren zestig.

City2Cities
Vr 15 en za 16 mei
20.00 uur en 19.30 uur
Postkantoor Neude, Utrecht
Toegang: €22,50 (avondticket) / €40 (weekendticket)
Meer informatie & kaartverkoop:
www.city2cities.nl

City2Cities is een productie van Het Literatuurhuis.

Mobiele versie afsluiten