De inschrijvingen voor De Inktaap 2018 zijn geopend! De drie genomineerde titels zijn bekend, en dat betekent dat  leerlingen deze zomervakantie al met hun neus in de boeken kunnen duiken. Jeroen Olyslaegers is genomineerd met zijn roman WIL en zal dit jaar door scholieren uit Nederland, Vlaanderen, Suriname, Aruba en Curaçao gelezen worden.

De overige genomineerde titels voor De Inktaap 2018 zijn:
• Rivieren van Martin Michael Driessen – Van Oorschot (ECI Literatuurprijs 2016)
• De tolk van Java van Alfred Birney – De Geus (Libris Literatuur Prijs 2017)

De Inktaap
De Inktaap is dé literaire jongerenprijs van Nederland, waarbij leerlingen worden geconfronteerd met de keuze van de jury’s van de ECI Literatuurprijs, de Fintro Literatuurprijs en de Libris Literatuur Prijs. Uit deze drie boeken kiezen de jongeren vervolgens hun winnaar die De Inktaap wint.Het nieuwe Inktaapseizoen gaat van start op 1 oktober 2017. Vanaf dat moment zijn de drie genomineerde e-boeken en de juryhandleiding met lesmateriaal beschikbaar. De juryleden hebben komend jaar vijf maanden de tijd om de drie genomineerde boeken te lezen, hier een oordeel over te vellen en een  juryrapport te schrijven. In de Singel in Antwerpen ontving Connie Palmen vorig jaar als eerste vrouw deze prijs in de aanwezigheid van duizend enthousiaste scholieren.

De winnaar van De Inktaap van 2018 wordt gekroond tijdens de feestelijke slotdag van De Inktaap op 13 maart 2018 in De Doelen te Rotterdam.

Kijk voor meer informatie over de genomineerde boeken en de prijs op de website: http://www.inktaap.org/nieuwsartikel/inschrijving-geopend