‘Wij gaan Nederland veranderen,’ zei Jesse Klaver tijdens zijn presentatie als fractievoorzitter van GroenLinks. ‘Het is mijn voornemen om de steeds sterkere tendens om iedere maatschappelijke kwestie te reduceren tot een rekensom tegen te gaan. We weten alles van de prijs maar bijna niks van de waarde.’

Jesse Klaver maakte een stormachtige entree in de Nederlandse politiek. Hij was het die het debat over de ongelijke vermogensverdeling in Nederland aanzwengelde door de Franse econoom Thomas Piketty naar de Kamer te halen. Hij was het ook die opzien baarde met zijn reprimande aan het adres van ABN Amro-commissaris Van Slingelandt en met zijn strijd tegen belastingontwijkende multinationals. Nu is hij de jongste fractievoorzitter in de parlementaire geschiedenis. In De mythe van het economisme vertelt Klaver over zijn eigen achtergrond, zijn ervaringen in de Tweede Kamer, en over zijn verzet tegen de economisering van de samenleving. In dit boek analyseert Klaver het economisme, schetst hij alternatieven en geeft hij een stem aan een groeiende onderstroom in de samenleving. Hij is ervan overtuigd dat het anders kan.

Jesse Klaver zal op 20 september spreken over De mythe van het economisme met een avondvullend programma in Paradiso, Amsterdam. Andrew Makkinga interviewt – samen met studenten van Room for Discussion – Jesse Klaver over zijn drijfveren, zijn analyse van het economisme, mogelijke alternatieven en zijn oproep tot nieuw idealisme. De avond is in samenwerking met studentenorganisatie Room for Discussion.

Paradiso, Amsterdam
Aanvang 20.30 uur, zaal open 20:00 uur.
Entree 12,- incl. daglidmaatschap
Entree studenten 10,- incl. daglidmaatschap
Kijk hier voor meer informatie en toegangskaarten.