De Bezige Bij

Jolande Withuis een van de Zomergasten

De gasten in het praatprogramma Zomergasten van dit jaar zijn bekend. Een van de gasten dit jaar is Jolande Withuis. Onder de andere gasten zijn schrijver/televisiemaker Adriaan van Dis, cabaretier/publicist Micha Wertheim en telecomtopman Ben Verwaayen. Voor een overzicht van alle gasten kijkt u hier .

Jolande Withuis (1949) is als sociologe verbonden aan het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie. Ze schrijft regelmatig artikelen voor NRC Handelsblad en Opzij. Bij De Bezige Bij verschenen Erkenning. Van oorlogstrauma naar klaagcultuur (2002), Na het kamp. Vriendschap en politieke strijd (2005) en De vrouw als mens (2007) In 2008 verscheen de biografie over Pim Boellaard: Weest manlijk, zijt sterk. Pim Boellaard (1903-2001). Het leven van een verzetsheld.

Voor Na het kamp ontving Jolande Withuis in 2006 de NWO Eurekaprijs voor het beste wetenschappelijke boek voor een groot publiek. Weest manlijk, zijt sterk werd bekroond met de Grote Geschiedenisprijs 2009 en de Erik Hazelhoff Biografieprijs 2010.

Meer over de auteur

Mobiele versie afsluiten