De Bezige Bij

Jolande Withuis schrijft biografie koningin Juliana

Jolande Withuis schrijft biografie koningin Juliana

Jolande Withuis zal zich de komende jaren wijden aan een biografie van prinses/koningin Juliana, die in 2013 zal verschijnen bij Uitgeverij De Bezige Bij, waar eerder onder meer Na het kamp en haar Boellaard-biografie Weest manlijk, zijt sterk verschenen. Deze boeken werden bekroond met respectievelijk de NWO-Eurekaprijs 2006 en de Grote Geschiedenisprijs 2009 en de Erik Hazelhoff biografieprijs 2010.
Er is de laatste jaren veel verschenen over prins Bernhard maar een echte biografie over prinses/koningin Juliana is nog steeds niet verschenen. Het leven van prinses/koningin Juliana besloeg nagenoeg de gehele twintigste eeuw. De Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw daarna, tijdens de regeerperiode van Koningin Juliana, zullen in het boek belangrijke onderwerpen vormen. De geplande verschijningsdatum houdt verband met de activiteiten rond het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden.

Jolande Withuis is als sociologe verbonden aan het NIOD (Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie). Ze schrijft regelmatig artikelen voor NRC Handelsblad, Opzij en de Volkskrant.

 

Mobiele versie afsluiten