Een avond met Jonathan Coe

Moderator: Jeroen van Kan

i.s.m. SLAA

Op 30 september a.s. treedt Jonathan Coe op in Amsterdam. Coe is auteur van bekende romans als Het moordende testament, Het huis van de slaap en De Rotters Club. Deze zomer verscheen zijn veelgeprezen roman De afschuwelijke eenzaamheid van Maxwell Sim.

Jonathan Coe wordt gezien als dé chroniqueur van hedendaags Engeland.

Maxwell is een middelbare man die net van zijn vrouw af is, heeft nauwelijks contact met zijn dochter, een oersaaie baan bij een warenhuis, al zit hij op het moment vanwege een depressie thuis, kortom, het leven van Maxwell Sim is er niet een om jaloers op te zijn. We volgen de opkrabbelperikelen van Max op de voet: zijn onhandige pogingen weer contact met de hedendaagse werkelijkheid te krijgen, maar ook zijn confrontatie met het verleden, waarin er op Coeiaanse wijze stukje bij beetje vanuit allerlei vaak hilarische perspectieven licht wordt geschenen op Maxwells verleden en met name de dingen die daarin mis zijn gegaan. De puzzelstukjes van zijn leven vallen voor de lezer langzaam maar zeker in elkaar en culmineren uiteindelijk in een verrassend einde.

Jonathan Coe praat met Jeroen van Kan over het moderne leven en al zijn tekortkomingen en natuurlijk over zijn nieuwe roman.

Meer informatie: www.slaa.nl
Donderdag 30 september 20.00 uur in De Balie
Kleine Gartmanplantsoen 10, Amsterdam
Reserveren via: www.debalie.nl of 020 5535100

Op 27, 28 en 29 september treedt Coe op in respectievelijk Brussel, Gent en Leuven. Deze optredens worden georganiseerd door Het Beschrijf.