De Bezige Bij

Jonge schrijversavond op 25 oktober met Y.M. Dangre

Yannick Dangre is één van de optredende schrijvers tijdens de vijfde editie van de Jonge Schrijversavond, op 25 oktober in de Stadsschouwburg Amsterdam. Tijdens deze jaarlijkse literaire talkshow lezen jonge Nederlandse schrijvers in de Grote Zaal voor uit eigen werk en worden ze op verrassende wijze geïnterviewd. Aansluitend vindt het Jonge Schrijversbal plaats, waarbij diverse DJ´s achter de draaitafels kruipen en er wordt gedanst tot ver na middernacht.

De Jonge Schrijversavond biedt een breed podium aan de ‘literatuur van de toekomst’. Hiermee krijgt jong talent de kans om een groot publiek te bereiken in een van de mooiste theaters van Nederland, de Stadsschouwburg Amsterdam.

Y.M. Dangre (1987) studeerde Nederlandse en Franse literatuur. Op tweeëntwintigjarige leeftijd debuteerde hij met de roman Vulkaanvrucht, die lovend onthaald werd en de Debuutprijs in de wacht sleepte. Dangre debuteerde daarna ook succesvol als dichter. Zijn bundel Meisje dat ik nog moet was genomineerd voor de C.Buddingh’-prijs en werd bekroond met de Herman De Coninckprijs. In september 2012 verscheen zijn tweede roman Maartse kamers, dat op de tiplijst van de AKO Literatuurprijs 2013 stond.

Kaarten voor de Jonge Schrijversavond kosten 12 euro en zijn hier verkrijgbaar. Locatie: Stadsschouwburg Amsterdam, aanvang: 20.00 uur. Meer informatie over de avond vindt u hier.

Mobiele versie afsluiten