Journalisten Michiel Couzy en Maarten van Dun hebben bij Uitgeverij De Bezige Bij getekend voor een boek over Prins Bernhard jr. Het boek, waarin zij zijn jacht naar zakelijk succes onderzoeken, zal in het voorjaar van 2021 verschijnen.

Prins Bernhard jr. gaat op jonge leeftijd ondernemen en groeit uit tot een zakelijke duizendpoot. Tijdens zijn turbulente carrière viert hij successen, maar raakt hij ook verwikkeld in affaires. Wanneer hij de regels overtreedt, groeit hij uit tot het nationale symbool van de overspannen vastgoedmarkt. Met het binnenhalen van de Formule 1 levert Bernhard jr. zijn ultieme prestatie, die zijn unieke positie in de mondiale zakenwereld bevestigt: een prins in zaken. Of hem in tijden van corona gegund wordt dit succes te vieren, zal nog moeten blijken.

Altijd bleef hij de koninklijke familie trouw; tegelijkertijd leidt hij een bruisend zakenleven ver van de koninklijke paleizen. Wanneer botst de jacht naar succes van een eerzuchtige prins met zijn afkomst en zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid?

Couzy en Van Dun publiceerden veelvuldig over de zakelijke wandel van de prins en verdiepten zich als geen ander in zijn leven. In hun boek, met als werktitel Prins Bernhard jr. De zakenprins, vertellen zij het verhaal van een prins die zelf vindt dat zijn afkomst er niet toe doet, maar die toch voortdurend wordt geconfronteerd met zijn koninklijke achtergrond en de daarbij behorende maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Michiel Couzy (1971) is journalist bij Het Parool, Maarten van Dun (1985) is journalist voor Het Financieele Dagblad, De Groene Amsterdammer en Het Parool. Beiden zijn gespecialiseerd in onderzoeksjournalistiek, met speciale interesse in de vastgoedmarkt, politiek en het zakenleven. Hun artikel ‘Vastgoed in Amsterdam. Van wie is de stad?’ (gepubliceerd in Het Parool) werd genomineerd voor de Tegel, de belangrijkste Nederlandse prijs voor onderzoeksjournalistiek.