Nominatie Grand Prix Angoulême

De graphic novel De maagd en de neger 2. Leentje en Sofie van Judith Vanistendael is genomineerd voor de prestigieuze Grand Prix van het internationale stripfestival in het Franse Angoulême.
Vorig jaar werd Judith Vanistendael ook al genomineerd voor deze prijs met haar boek De maagd en de neger 1. Papa en Sofie.
De maagd en de neger 2. Leentje en Sofie is genomineerd in de Selection Officielle van 2010. Het stripfestival in Angoulême vindt plaats tussen 28 en 31 januari 2010.

De maagd en de neger

Judith Vanistendael (Leuven, 1974) is een Vlaamse striptekenares en illustratrice. In 2007 verscheen haar eerste stripalbum in het tweeluik De maagd en de neger, Papa en Sofie, dat gebaseerd is op een kort verhaal van haar vader Geert Van Istendael.
In deel twee, Leentje en Sofie, blikt de inmiddels wat oudere Sofie terug op haar relatie met Abou. Ze komt hem tegen op straat en haar dochtertje vraagt haar wie die meneer is. Dan kan Sofie eindelijk haar kant van het verhaal vertellen. Leentje en Sofie gaat diep in op vragen die in het eerste deel nog onbeantwoord bleven.