De Bezige Bij

Karen Armstrong bekroond met Order of the British Empire

Karen Armstrong, Brits auteur en expert op het gebied van religie kreeg op 15 juni de OBE, Officer of the Order of the British Empire, uitgereikt. Deze eervolle onderscheiding ontving zij voor haar verdiensten met betrekking tot de literatuur en haar inzet voor de interreligieuze dialoog.

De OBE is een onderdeel van de Order of the British Empire. Deze prijs wordt twee keer per jaar uitgereikt aan Britten die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor het Britse rijk. In 1917 stelde koning George V de Order of the British Empire in, om hen die zich inzetten voor het Britse leger te eren. Vandaag de dag wordt de onderscheiding op veel verschillende vlakken uitgereikt, waaronder de kunsten en de wetenschap. De OBE is een rang van de Order Of the British Empire, vergelijkbaar met de Koninklijke lintjes in Nederland.

Karen Armstrong (1944) is een van de meest vooraanstaande en meest gelezen schrijvers op het gebied van godsdienst. Haar werk is vertaald in veertig talen en omvat bestsellers als Een geschiedenis van God (1995), De strijd om God (2000), Islam (2001) en De kwestie God (2009). Compassie kwam tot stand nadat Armstrong in 2008 een van de drie ted-prijzen had gewonnen. Met het prijzengeld nam ze het initiatief tot de inmiddels wereldwijd ondersteunde Charter for Compassion.

Mobiele versie afsluiten