Nieuws / Karen Armstrong houdt Winternachtenlezing over ‘Religie en geweld’

08.01.2015

Karen Armstrong houdt Winternachtenlezing over ‘Religie en geweld’

Op vrijdag 16 januari om 20.00 uur houdt Karen Armstrong de Winternachtenlezing 2015, bij de 20e editie van het Writers Unlimited Winternachten Festival in Den Haag. Zij zal spreken over religie en geweld, het thema van haar nieuwe boek In naam van God.
Karen Armstrong is de auteur van bestsellers als Een geschiedenis van God, De strijd om God, Islam en De grote transformatie. Haar werk is vertaald in veertig talen. Wereldwijd is ze een van de meest gevraagde sprekers over religie en verdraagzaamheid.

Optredens:
• Vrijdag 16 januari vanaf 20.00 uur Winternachtenlezing door Karen Armstrong over ‘Religie en Geweld’, gevolgd door een debat onder leiding van journalist Sheila Sitalsing met essayist Paul Scheffer en de Egyptische schrijver Muhammad Alladin. Zaal 1, Theater aan het Spui, Den Haag
• Zaterdag 17 januari vanaf 20.55 gaat essayist Bas Heijne in gesprek met Karen Armstrong. Zaal 1, Theater aan het Spui, Den Haag.

Writers Unlimited Winternachten Festival
Van 15 t/m 18 januari 2015 vindt de 20e editie van het internationaal literatuurfestival Writers Unlimited Winternachten plaats in Den Haag.
Ook dit jaar staan er weer veel auteurs van De Bezige Bij op het programma. Naast Karen Armstrong: Jennifer Clement, Karen Armstrong, Stefan Hertmans, Alma Mathijsen, David Van Reybrouck, Alfred Schaffer, Paul Scheffer, Mustafa Stitou en Manon Uphoff.

De auteurs zullen aan verschillende programma’s deelnemen in festivallocaties Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Het festivalthema van dit jaar is ‘At Home’: het gaat over thuis zijn in de breedste zin van het woord, variërend van de ruimte die we delen met onze geliefden en familie tot het thuishoren in een gemeenschap of een land. Op vrijdag 16 januari zal de Britse auteur Karen Armstrong de eerste festivalavond openen met een lezing over geweld en religie. In de Filmhuis Studio zullen verschillende schrijvers waaronder Jennifer Clement, Paul Scheffer en Mustafa Stitou, hun favoriete teksten voordragen en toelichten waarom dit gedicht, romanfragment of songtekst hun leven en eigen werk hebben beïnvloed.

Kijk hier voor meer informatie over het volledige programma en de kaartenverkoop.

Meer over de auteur

Karen Armstrong

Karen Armstrong (1944) is een van de meest vooraanstaande en meest gelezen schrijvers op het gebied van godsdienst. Haar werk is vertaald in veertig talen en omvat bestsellers als Een geschiedenis van God (1995), De strijd om God (2000), Islam (2001) en De kwestie God (2009). Compassie kwam tot stand nadat Armstrong in 2008 een...

Karen Armstrong

Meer nieuws

  • Bette Dam wint De Loep met haar boek ‘Op zoek naar de vijand’

    Bette Dam wint ‘De Loep’ in de categorie Controlerende Onderzoeksjournalistiek met haar boek Op zoek naar de vijand. De Loep is een Belgisch-Nederlandse prijs voor onderzoeksjournalistiek die wordt uitgereikt door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) aan controlerende, opsporende en signalerende journalistiek. De jury van De Loep schreef het volgende in het juryrapport: “Een onderzoek van internationale klasse...

    Meer28.09.2020
  • Jeroen Olyslaegers is de laureaat van de Prijs van de KANTL voor Proza 2020

    Jeroen Olyslaegers wint de vierjaarlijkse Prozaprijs van de KANTL (Koninklijke Academie voor Taal en Letteren) voor zijn roman WIL. De KANTL reikt jaarlijks een literaire prijs uit. Die prijs richt zich afwisselend op proza, podiumteksten, essay en poëzie. Voor de KANTL-prijs van 2020 kwamen alle prozawerken uit de periode tussen 2016 en 2019 in aanmerking....

    Meer10.09.2020