Nieuws / Khaled Hosseini vertelt over zijn nieuwe roman

23.04.2013

Khaled Hosseini vertelt over zijn nieuwe roman

Op 21 mei verschijnt En uit de bergen kwam de echo, de langverwachte nieuwe roman van Khaled Hosseini, bekend van De vliegeraar en Duizend schitterende zonnen. De Nederlandse editie verschijnt gelijktijdig in 13 landen. Hosseini maakte deze videoboodschap voor zijn lezers.

Over En uit de bergen kwam de echo:

Voor de driejarige Pari is haar grote broer Abdullah meer een vader dan een broer. Voor de tienjarige Abdullah is zijn zusje alles. Als Pari noodgedwongen wordt verkocht aan een rijk maar kinderloos echtpaar in Kabul zet dat een reeks ingrijpende gebeurtenissen in gang.
Hosseini beschrijft meerdere generaties in deze roman, ouders en kinderen en kleinkinderen, broers en zussen, en onderzoekt de vele manieren waarop familieleden elkaar liefhebben, verwonden en verraden – én hoe ze zich voor elkaar opofferen. Hij volgt zijn personages van Kabul naar Parijs, van San Francisco naar het Griekse eiland Tinos, en weer terug naar Kabul.
In zijn nieuwe roman geeft Khaled Hosseini een indringend beeld van de morele complexiteit van het leven. Gedreven door zijn kenmerkende compassie en zijn psychologische inzichten, betoont hij zich in En uit de bergen kwam de echo eens te meer een geboren verhalenverteller.

Khaled Hosseini is een van de meest succesvolle en geliefde auteurs ter wereld. Zowel De vliegeraar als Duizend schitterende zonnen waren uiterst succesvol in Nederland; er werden hier in totaal meer dan 2,5 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht. Hosseini is ook vertegenwoordiger voor de United Nations High Commissioner for Refugees, de UN Refugee Agency en hij is oprichter van de Khaled Hosseini Foundation, een organisatie die humanitaire hulp biedt aan Afghanistan. Hij woont in Californië.

Khaled Hosseini – En uit de bergen kwam de echo
oorspronkelijke titel: And the Mountains Echoed | vertaling: W. Hansen | 416 pagina’s
Gebonden editie: ISBN 978 90 234 8186 7 | € 24,90
Paperback editie: ISBN 978 90 234 7660 3 | € 19,90
E-book: ISBN 978 90 234 7700 6 | € 14,99

Meer over de auteur

Khaled Hosseini

Khaled Hosseini is een van de meest geliefde auteurs ter wereld. Van zijn debuutroman De vliegeraar werden in Nederland en Vlaanderen 1,5 miljoen exemplaren verkocht en ook Duizend schitterende zonnen werd een grote bestseller. In 2013 verscheen Hosseini’s grootse, nieuwe roman En uit de bergen kwam de echo. Hij is ambassadeur voor de United Nations...

Khaled Hosseini

Meer nieuws

  • Bette Dam wint De Loep met haar boek ‘Op zoek naar de vijand’

    Bette Dam wint ‘De Loep’ in de categorie Controlerende Onderzoeksjournalistiek met haar boek Op zoek naar de vijand. De Loep is een Belgisch-Nederlandse prijs voor onderzoeksjournalistiek die wordt uitgereikt door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) aan controlerende, opsporende en signalerende journalistiek. De jury van De Loep schreef het volgende in het juryrapport: “Een onderzoek van internationale klasse...

    Meer28.09.2020
  • Jeroen Olyslaegers is de laureaat van de Prijs van de KANTL voor Proza 2020

    Jeroen Olyslaegers wint de vierjaarlijkse Prozaprijs van de KANTL (Koninklijke Academie voor Taal en Letteren) voor zijn roman WIL. De KANTL reikt jaarlijks een literaire prijs uit. Die prijs richt zich afwisselend op proza, podiumteksten, essay en poëzie. Voor de KANTL-prijs van 2020 kwamen alle prozawerken uit de periode tussen 2016 en 2019 in aanmerking....

    Meer10.09.2020