Nieuws / Koen Peeters te gast bij de Nacht van de Geschiedenis

16.10.2017

Koen Peeters te gast bij de Nacht van de Geschiedenis

© Koen Broos

Op zaterdag 28 oktober wordt de Maand van de Geschiedenis op feestelijke wijze afgesloten met de Nacht van de Geschiedenis. Dit jaar is het thema ‘geluk’ en zal niemand minder dan Koen Peeters, auteur van De mensengenezer, te gast zijn.

Peeters zal een lezing geven over koloniaal geluk: een vreemde, schuldbeladen vorm van weemoed, toe-eigening en paternalisme. Hij slaat een brug tussen Amsterdam en Brussel, tussen Indonesië en Congo en vertelt over een taxirit in Kinshasa met een oude pater en een bijzonder schilderij uit het Rijksmuseum, ‘De onderwerping van Diepo Negoro’ van Nicolaas Pieneman.

Koen Peeters zal spreken van 22:15 tot 22:55. Voor meer informatie over de Nacht van de Geschiedenis, klik hier.

 

 

 

 

Meer over de auteur

Koen Peeters

Koen Peeters (1959) is romancier. Zijn Grote Europese roman stond op de Libris-shortlist. Met De bloemen won hijde Bordewijkprijs. Zijn recentste roman over Rwanda, Duizend heuvels, kreeg de E. du Perronprijs.

Koen Peeters

Meer nieuws

  • Bette Dam wint De Loep met haar boek ‘Op zoek naar de vijand’

    Bette Dam wint ‘De Loep’ in de categorie Controlerende Onderzoeksjournalistiek met haar boek Op zoek naar de vijand. De Loep is een Belgisch-Nederlandse prijs voor onderzoeksjournalistiek die wordt uitgereikt door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) aan controlerende, opsporende en signalerende journalistiek. De jury van De Loep schreef het volgende in het juryrapport: “Een onderzoek van internationale klasse...

    Meer28.09.2020
  • Jeroen Olyslaegers is de laureaat van de Prijs van de KANTL voor Proza 2020

    Jeroen Olyslaegers wint de vierjaarlijkse Prozaprijs van de KANTL (Koninklijke Academie voor Taal en Letteren) voor zijn roman WIL. De KANTL reikt jaarlijks een literaire prijs uit. Die prijs richt zich afwisselend op proza, podiumteksten, essay en poëzie. Voor de KANTL-prijs van 2020 kwamen alle prozawerken uit de periode tussen 2016 en 2019 in aanmerking....

    Meer10.09.2020