Nieuws / Koen Peeters wint de Confituur Boekhandelsprijs 2018

11.04.2018

Koen Peeters wint de Confituur Boekhandelsprijs 2018

De Mensengenezer van Koen Peeters werd met een overtuigende meerderheid door de Confituurboekhandelaars tot beste Nederlandstalige boek van het voorbije jaar gekozen.

Uit het juryrapport:

“De frisse literaire stem van Peeters viel ons al eerder op. Met De mensengenezer werd die nog verder uitgepuurd.”

“Schitterend hoe Peeters doorheen het kleine en alledaagse de grote dingen voor het voetlicht laat treden.”

“Een indringend treffen met een stuk van onze Vaderlandse geschiedenis, maar nog meer met wie we zijn en waarvoor we al dan niet bestemd zijn.”

Op zondag 22 april om 17 uur wordt in De Casino, Stationsstraat 104 in Sint-Niklaas voor de derde maal de Confituur Boekhandelsprijs uitgereikt. Op het literaire festival ‘Archipel’ zullen Koen Peeters en Sanne Huysmans,  – die de publieksprijs won met Rafelen – hun prijs in ontvangst nemen uit handen van Lukas De Vos en Katrien Merckx.

Over de Confituur Boekhandelsprijs

De Confituur is het Vlaamse verbond van onafhankelijke boekhandelaars. Dit jaar reiken zij voor de derde keer een eigen literaire prijs uit. Die bekroont het beste boek uit het Nederlandse taalgebied dat het jaar voordien verscheen.

Meer over de auteur

Koen Peeters

Koen Peeters (1959) is romancier. Zijn Grote Europese roman stond op de Libris-shortlist. Met De bloemen won hijde Bordewijkprijs. Zijn recentste roman over Rwanda, Duizend heuvels, kreeg de E. du Perronprijs.

Koen Peeters

Meer nieuws

  • Bette Dam wint De Loep met haar boek ‘Op zoek naar de vijand’

    Bette Dam wint ‘De Loep’ in de categorie Controlerende Onderzoeksjournalistiek met haar boek Op zoek naar de vijand. De Loep is een Belgisch-Nederlandse prijs voor onderzoeksjournalistiek die wordt uitgereikt door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) aan controlerende, opsporende en signalerende journalistiek. De jury van De Loep schreef het volgende in het juryrapport: “Een onderzoek van internationale klasse...

    Meer28.09.2020
  • Jeroen Olyslaegers is de laureaat van de Prijs van de KANTL voor Proza 2020

    Jeroen Olyslaegers wint de vierjaarlijkse Prozaprijs van de KANTL (Koninklijke Academie voor Taal en Letteren) voor zijn roman WIL. De KANTL reikt jaarlijks een literaire prijs uit. Die prijs richt zich afwisselend op proza, podiumteksten, essay en poëzie. Voor de KANTL-prijs van 2020 kwamen alle prozawerken uit de periode tussen 2016 en 2019 in aanmerking....

    Meer10.09.2020