Op donderdag 31 mei a.s. zal Leon de Winter in de Apple Store op het Leidseplein in Amsterdam geïnterviewd worden door Eva Jinek en voorlezen uit VSV, zijn nieuwe roman die 3 weken later verschijnt. De bijeenkomst is voor iedereen gratis toegankelijk. Het publiek wordt daarom geadviseerd op tijd te komen. In de iBookstore zal in de eerste week van juni gratis een voorpublicatie te lezen zijn.
20 juni a.s. verschijnt de nieuwe roman van de Winter

In VSV is Theo van Gogh, de vermoorde columnist en filmmaker, nog steeds niet verder gekomen dan de receptiebalie van het dodenrijk. Om deze fase in zijn bestaan af te sluiten moet hij een beschermengel worden. De ontvanger van zijn daden van barmhartigheid is de crimineel Max Kohn.
Kohn reist naar Amsterdam voor een confrontatie met zijn grote liefde, een vrouw die al meer dan tien jaar voor hem op de vlucht is.
Tijdens zijn verblijf slaat een groep geradicaliseerde Marokkanen met geweld toe. Nederland wordt ontwricht. Dat is het moment dat Max Kohn, vanuit het dodenrijk zorgvuldig in het oog gehouden, zijn nieuwe leven een beslissende wending kan geven.
In deze roman komen levende en dode personages samen in een genadeloos spannende vertelling. VSV is een virtuoos verhaal over vriendschap en verraad, over trouw aan een ideaal en trouw aan jezelf, over het kwade en het goede. Een roman die je tot de laatste bladzijde gegijzeld houdt.

Leon de Winter (1954) studeerde aan de filmacademie in Amsterdam. Zijn debuutroman De (ver)wording van de jonge Dürer (1978) werd bekroond met de Reina Prinsen Geerligsprijs. Daarna verschenen succesvolle romans als Zoeken naar Eileen W. (1981), Kaplan (1986), Hoffman’s honger (1990), SuperTex (1991), God’s Gym (2002), en Het Recht Op Terugkeer (2008).