Leon de Winter gaat een tv-serie schrijven, Brussel. De serie wordt eind 2016 door KPN online en via interactieve tv uitgezonden, en wordt geproduceerd door Endemol Shine.

De serie gaat onder meer over een Nederlandse eurocommissaris en een beroepsmilitair bij de NAVO.

Het idee voor de serie en voor de verspreiding via KPN komen van Leon de Winter. Het verhaal was eerst als boek bedoeld. “Ik wil een Nederlandse serie maken die onderscheidend is in vorm, toon en inhoud”, vertelt Leon de Winter. “De ambitie ligt hoog. […] Leidraad voor de serie is voor mij ‘Wie niet bedriegt, wordt bedrogen'”, aldus De Winter. “Speel het spel mee, of je gaat er aan.”

De Winter gebruikt de laatste jaren de politieke actualiteit vaker als inspiratiebron voor zijn romans. Dat deed hij onder meer in VSV (2012) waarin de moord op Theo van Gogh voorkomt, en in het zojuist verschenen Geronimo, waarin Leon de Winter speelt met de vraag of de operatie om Osama Bin Laden te doden wel zo verlopen is als men denkt. Nu komt hij dus met een tv-serie die zich afspeelt in Brussel, met in de hoofdrol een Nederlandse Eurocommissaris, haar dochter en een Nederlandse militair die bij de NAVO in Evere werkt.

Welke acteurs er in de serie zullen gaan spelen is nog niet bekend.