Nieuws / Letterkundig Museum toont expositie over Bart Chabot

02.10.2013

Letterkundig Museum toont expositie over Bart Chabot

Naar aanleiding van de verschijning van Bart Chabots romandebuut Triggerhappy brengt het Letterkundig Museum te Den Haag vanaf 2 november 2013 de vitrinetentoonstelling Bart Chabot. The Making of Triggerhappy. De expositie wordt in nauwe samenwerking met Bart Chabot samengesteld en kan rekenen op de medewerking van Anton Corbijn. Deze kunstenaar stelde diverse, deels nooit eerder vertoonde, foto’s ter beschikking die hij van zijn goede vriend maakte, waaronder drie levensgrote portretten.

Naast de foto’s toont museum diverse essentialia van Chabot, van jeugd tot heden. De tentoonstelling laat de roerige weg zien die de schrijver aflegde om tot zijn romandebuut te komen. Chabot zelf licht de diverse documenten en parafernalia toe in een audiotour. Aan de hand van de soundtrack van zijn leven voert hij de bezoeker door werk, liefdes en vriendschappen.

Bart Chabot. The Making of Triggerhappy is te zien van 2 november t/m 31 december 2013 en valt in de reeks tentoonstellingen die het Letterkundig Museum wijdt aan belangrijke gebeurtenissen in de literaire wereld. Meer informatie vindt u hier.

Over Triggerhappy:
Frank Versteeghe leidt een druk en succesvol bestaan als chirurg. Met zijn tweede vrouw Nicole gaat hij vier weken op vakantie naar Frankrijk, maar echt ontspannen kan hij niet. Frank wordt geplaagd door de herinnering aan een zonderlinge man, een zekere Van Halsteren, die hem jaren geleden voor het eerst bezocht. Wie is hij, en wat wil hij van Frank? Of bestaat hij slechts in het schemergebied tussen waan en werkelijkheid? En wie is Ellen, en hoever wil hij met haar gaan? Hoe lang kan Frank nog weerstand bieden aan zijn duistere verlangen alles wat heel is, stuk te maken?

Bart Chabot (1954) is dichter, schrijver en de biograaf van Herman Brood (Up On The Hilton Roof). In 2011 verscheen Diepere lagen, een aangrijpend relaas over de ziekte die hem trof. Triggerhappy is zijn eerste roman.

Meer over de auteur

Bart Chabot

Bart Chabot (Den Haag, 1954) is dichter, schrijver en podiumdier. Wie aan Chabot denkt, denkt aan beweging. Achter zijn bril sprankelen een tomeloze energie en verbeelding, die zijn vastgelegd in zijn poëzie, verhalen en biografieën. In 1981 debuteerde hij met de dichtbundel Popcorn. In 1989 debuteerde Chabot in het theater met Remco Campert en Jan...

Bart Chabot

Meer nieuws

  • Bette Dam wint De Loep met haar boek ‘Op zoek naar de vijand’

    Bette Dam wint ‘De Loep’ in de categorie Controlerende Onderzoeksjournalistiek met haar boek Op zoek naar de vijand. De Loep is een Belgisch-Nederlandse prijs voor onderzoeksjournalistiek die wordt uitgereikt door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) aan controlerende, opsporende en signalerende journalistiek. De jury van De Loep schreef het volgende in het juryrapport: “Een onderzoek van internationale klasse...

    Meer28.09.2020
  • Jeroen Olyslaegers is de laureaat van de Prijs van de KANTL voor Proza 2020

    Jeroen Olyslaegers wint de vierjaarlijkse Prozaprijs van de KANTL (Koninklijke Academie voor Taal en Letteren) voor zijn roman WIL. De KANTL reikt jaarlijks een literaire prijs uit. Die prijs richt zich afwisselend op proza, podiumteksten, essay en poëzie. Voor de KANTL-prijs van 2020 kwamen alle prozawerken uit de periode tussen 2016 en 2019 in aanmerking....

    Meer10.09.2020