Op zondag 18 maart om 20.00 is er een lezing van Andrew Feinstein in De Balie naar aanleiding van zijn boek Handelaren des doods. De internationale wapenhandel .

Bekroond auteur, onderzoeker en voormalig ANC-parlementslid Andrew Feinstein vertelt over hoe wapens de politiek bepalen, in plaats van andersom. Dit mede naar aanleiding van de Nederlandstalige uitgave van zijn boek The Shadow World:
Nederland staat nummer vijf op de lijst van grootste wapenexporteurs ter wereld. Niet alleen exporteert het wapens naar landen als Chili, Libië, Bangladesh en Saoedi-Arabië, het fungeert ook als overslagplaats voor wapens en als doorvoerland van geldstromen die met die handel gepaard gaan – niet zelden smeergeld. België staat nummer twintig en is gespecialiseerd in de productie van kleine, lichte wapens. Deze spelen een verwoestende rol in de burgeroorlogen in Afrika. De internationale wapenhandel is een enorme business: tussen de 35 en 55 miljard euro omzet per jaar is ermee gemoeid. Veertig procent van de wereldwijde corruptie hangt met de wapenhandel samen. Ondanks de grote omvang is de wapenhandel een ondoorzichtige economie waarin wereldleiders, financiers, tussenpersonen, agenten en criminelen een rol spelen. Daarover gaat zijn boek Handelaren des doods.

‘Onthult de corruptie en de stiekeme afspraken achter de grootste wapendeals uit de geschiedenis – Saoedi-Arabië, Tanzania, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten, Oost-Europa – en de verbijsterende invloed van de wapenindustrie op het politieke bestel in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en vele andere landen.’ – The Guardian

Voor meer informatie kunt u kijken op: www.debalie.nl