De Bezige Bij

Een literaire bijeenkomst met Katja Petrowskaja in SPUI25

Lezing in samenwerking met Feerie Travel Company, Ukraine Crisis Media Center en het Ministerie van Buitenlandse Zaken Oekraïne

Katja Petrowskaja (Kiev, 1970) debuteerde in 2014 met de aangrijpende roman Misschien Esther. Ze werd onder andere bekroond met de belangrijkste debuutprijs in het Duitse taalgebied, de Ingeborg Bachmannprijs en staat op de longlist van de Europese Literatuurprijs. Onlangs maakte ze nog grote indruk aan tafel in het befaamde boekenprogramma ‘Hier is… Adriaan van Dis’. Petrowskaja gaat in gesprek over het schrijven in een taal die niet je moedertaal is, en over de rol van literatuur in het hedendaagse Oekraïne.

Deze avond is tevens een eerste introductie op de vierde editie van literair festival Read My World dat in oktober plaatsvindt in de Tolhuistuin. Dit jaar staan schrijvers, journalisten en dichters uit Oekraïne en Polen centraal.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142 (op werkdagen bereikbaar tussen 10:00 en 16:00).

Mobiele versie afsluiten