De Bezige Bij

Literaire talkshow OBA Schrijvers Live van start

 

Eind september gaat in het Theater van ’t Woord van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) een reeks maandelijkse schrijversontmoetingen van start. In de periode van september 2010 t/m juni 2011 zullen Remco Campert, Charles Lewinsky, Jens Christian Grondahl (ov), Jessica Stern, Arthur Japin (ov), Bernhard Schlink (ov) en vele anderen onder leiding van programmamaker en gespreksleider Judith Uyterlinde over hun werk spreken.

De openingsavond zal plaatsvinden op woensdag 29 september, om 20.00 uur, in het Theater van ’t Woord op de 7e etage van de Centrale Bibliotheek. In deze eerste aflevering van OBA Schrijvers Live spreekt Uyterlinde met Remco Campert en Sanneke van Hassel. Tussen de gesprekken door draagt stadsdichter van Amsterdam Mustafa Stitou gedichten voor.

Vanaf september zullen maandelijks Nederlandse en buitenlandse schrijvers, gevestigde namen en nieuw aanstormend talent, romanschrijvers, dichters en wetenschappers praten over hun werk en over de zaken die hen bezighouden. Het volledige programma is nog in ontwikkeling, mede omdat het programma zoveel mogelijk zal aansluiten op de actualiteit. Op www.oba.nl/agenda is de meest recente informatie omtrent de reeks te vinden. Daar vindt tevens de online kaartverkoop voor de literaire ontmoetingen plaats.

OBA Schrijvers Live is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Letterenfonds. NRC Handelsblad en BOEK zijn vaste mediapartners. Voor deze eerste aflevering is samengewerkt met uitgeverij De Bezige Bij.

Mobiele versie afsluiten