Zondagmiddag 19 september van 15.00 tot 17.00 uur organiseren Stadsschouwburg Groningen, De Culturele Onderneming, het Centrum Beeldende Kunst (CBK) en het Noord Nederlands Toneel (NNT) een literaire, theatrale en muzikale zondagmiddagsalon waarin Alice in Wonderland van Lewis Carroll centraal staat. Hoofdgasten van deze middag zijn de schrijvers Nicolaas Matsier en Ko van den Bosch.

Beide schrijvers hebben een fascinatie voor Alice in Wonderland van Lewis Carroll. Beiden zijn betrokken bij de totstandkoming van de theaterbewerking van deze beroemde Engelse klassieker, de nieuwste grote zaalproductie van het Noord Nederlands Toneel. Zondag 3 oktober a.s. gaat deze voorstelling in première in de Stadsschouwburg Groningen en vervolgens tot 11 december op tournee langs de grote theaterzalen van Nederland.

In zijn theaterbewerking van dit wereldberoemde ‘sprookje voor volwassenen’ baseerde Ko van den Bosch zich op de vertaling van Nicolaas Matsier, naast bekend auteur van eigen werken en vertaler vooral een gezaghebbend Lewis Carroll-kenner. We zullen deze middag veel te weten komen over wat het betekent om vanuit een literair werk in een andere taal, via een vertaling uiteindelijk een theaterstuk op de planken te brengen.

De zondagmiddagsalon wordt opgeluisterd met theatrale bijdragen van o.a. NNT-actrice Malou Gorter (zij speelt de rol van de rode koningin) en live pianomuziek van Claude Debussy, een eeuwgenoot van Lewis Carroll, die met zijn Childrens Corner, speciale composities schreef voor kinderen.

Literaire zondagmiddagsalon – zondag 19 september – 15.00-17.00 uur – toegang gratis
Centrum Beeldende Kunst, Trompsingel 27, Groningen
(naast Cultuurcentrum Oosterpoort, ingang links van de parkeergarage)
Kijk op deze site voor meer informatie